IMMULINA + IMMU-MAI termékcsomag

29.400 Ft

Az ajánlat 1 doboz Immulinát és 1 doboz Immu-mai-t tartalmaz.

233,33Ft/kapszula

IMMULINA Spirulina

OGYÉI notifikáció: 28086/2022

A IMMULINA Spirulina egy szárított algát tartalmazó, teljesen természetes, adalékanyagoktól mentes étrend kiegészítő kapszula, a szervezet erőnlétének, védekezőképességének és egészségi állapotának karbantartására.

 

Mit tartalmaz az IMMULINA Spirulina ?

A napi javasolt adag 500 mg porított spirulina algát tartalmaz.

Hogyan hat az IMMULINA Spirulina ?

A spirulina alga nem egyetlen faj, hanem többféle – leggyakrabban három – egysejtű kékalga (Cyanobacteriae) biomasszája: Arthrospira platensis, Arthrospira fusiformis, és Arthrospira maxima. Különlegességük, hogy mind tenger, mind édesvízben képesek tenyészni. Élelmiszerként való alkalmazásának legrégebbi dokumentációja az aztékok korából maradt ránk1, Közép-Amerika spanyol hódítóinak közvetítésével2. A tudományos érdeklődés azt követően lángolt fel, hogy a spirulina algát magas tápértéke, emberi egészségre gyakorolt kedvező hatásai és könnyű termeszthetősége miatt mind a NASA3,4, mind az Európai Űrügynökség (ESA)5 hosszú távú űrexpedíció életfenntartó rendszerének részévé javasolta. A porított spirulina alga kifejezetten magas tápértékű, alacsony kalóriatartalom mellett: gazdag fehérje (≈ 57%) és aminosav (valamennyi esszenciális aminosavat tartalmazza) forrás, jelentős B1, B2, B3 vitamin, valamint ásványi anyag (kálium, magnézium, réz, vas) mennyiséget tartalmaz6, illetve omega-3 és omega-6 zsírsavakat, ideális 1/1,5 arányban. Magas antioxidáns kapacitása hozzájárul gyulladásgátló hatásához7. Friss kutatások eredményei szerint a spirulina algák fogyasztása jótékony a zsíranyagcserére, csökkenti az LDL, összkoleszterin és triglicerid szintjét a vérplazmában8, hozzájárul az érfalak karbantartásához9 és csökkenti a vérnyomást10. Javítja a vérszegénységet11 és csökkenti ennek szövődményeként jelentkező fáradtságérzetet12. Egy II. típusú cukorbetegeken végzett vizsgálat a Metformin gyógyszerhez hasonló hatáserősségről számol be, mely során 9%-al csökkent a betegek HbA1c értéke, ami 21%-al csökkentette a diabétesz szövődmények jelentkezését13. Sportolókon végzett vizsgálatok igazolják, hogy fizikai megterhelés idején növeli az izomerőt és a kitartást14, felgyorsítja a kimerült izomzat regenerációját15. Több, egymástól független, vizsgálat utal egyik hatóanyagának a fikocianinnak immunerősítő, rákos sejtek szaporodását gátló16,17 képességeire. Ezen a téren további kutatások zajlanak.

Kinek javasolt az IMMULINA Spirulina fogyasztása?

Az IMMULINA Spirulina nem szolgál konkrét betegség(ek) kezelésére vagy diagnosztizálására. Természetes eredetű, komplex, egymás hatásait kiegészítő alga összetevőivel támogatja a szervezet sejtjeinek működését, karbantartja az egészséget, véd a szabadgyökök által okozott degeneratív folyamatok ellen.

Az IMMULINA Spirulina tárolása és eltarthatósága:

Nedvességtől, párától védett helyen szobahőmérsékleten tárolható a csomagoláson feltüntetett szavatossági idő lejártáig. Ajánlott saját csomagolásában tárolni. Gyermekektől elzárva tartandó.

Az IMMULINA Spirulina alkalmazása:

Naponta 1 – 2 kapszula fogyasztása ajánlott, bőséges folyadékkal, lehetőleg étkezések között. A javasolt napi adagot ne lépje túl.

Mellékhatások és figyelmeztetések:

Az IMMULINA Spirulinaban szereplő algák biztonsággal fogyaszthatók18. Az eddig ilyen algákkal kapcsolatosan jelentett mellékhatások sosem

az algák hatóanyagainak, hanem minden esetben a szennyezett környezetben való tenyésztés vagy nem megfelelő tárolás következményeinek bizonyultak19. Magas fenilalanin tartalma miatt azonban fenilketonuriában szenvedő betegeknek nem ajánlott. Várandós és szoptatós anyáknak ismeretek hiányában nem ajánlható.

Az IMMULINA Spirulina nem helyettesíti a kiegyensúlyozott táplálkozást és az egészséges életvitelt.

1– HABIB, M. AHSAN B.; PARVIN, MASHUDA; HUNTINGTON, TIM C.; HASAN, MOHAMMAD R. (2008): A

REVIEW ON CULTURE, PRODUCTION AND USE OF SPIRULINA AS FOOD DOR HUMANS AND FEEDS FOR

DOMESTIC ANIMALS AND FISH; FOOD AND AGRICULTURE ORGANIZATION OF THE UNITED NATIONS.

2– DIAZ DEL CASTILLO, B.:THE DISCOVERY AND CONQUEST OF MEXICO, 1517–1521. LONDON: ROUTLEDGE,

1928, P. 300.

3– MAHASIN G. TADROS, ALABAMA A UNIVERSITY; NASA CONTRACTOR NCC 2-501: CHARACTERIZATION

OF SPIRULINA BIOMASS FOR CELSS DIET POTENTIAL; 1988 OCTOBER 4– CHARACTERIZATION OF

SPIRULINA BIOMASS FOR CELSS DIET POTENTIAL. NORMAL, AL.: ALABAMA A&M UNIVERSITY, 1988.

5– CORNET J.F., DUBERTRET G. „THE CYANOBACTERIUM SPIRULINA IN THE PHOTOSYNTHETIC

COMPARTMENT OF THE MELISSA ARTIFICIAL ECOSYSTEM.” WORKSHOP ON ARTIFICIAL ECOLOGICAL

SYSTEMS, DARA-CNES, MARSEILLE, FRANCE, OCTOBER 24–26, 1990

6– U.S. DEPARTMENT OF AGRICULTURE, AGRICULTURAL RESEARCH SERVICE. FOODDATA CENTRAL, 2019.

FDC.NAL.USDA.GOV.

7– AL-QAHTANI WH, BINOBEAD MA: ANTI-INFLAMMATORY, ANTIOXIDANT AND ANTIHEPATOTOXIC EFFECTS

OF SPIRULINA PLATENSIS AGAINST D-GALACTOSAMINE INDUCED HEPATOTOXICITY IN RATS; SAUDI J BIOL

SCI. 2019 MAY;26(4):647-652.

8– ELIAS E MAZOKOPAKIS, IOANNIS K STARAKIS, MARIA G PAPADOMANOLAKI, NIKI G MAVROEIDI,

EMMANUEL S GANOTAKIS: THE HYPOLIPIDAEMIC EFFECTS OF SPIRULINA (ARTHROSPIRA PLATENSIS)

SUPPLEMENTATION IN A CRETAN POPULATION: A PROSPECTIVE STUDY; J SCI FOOD AGRIC; 2014

FEB;94(3):432-7; DOI: 10.1002/JSFA.6261. EPUB 2013 JUL 10. 9– PATRICIA V TORRES-DURAN, ALDO

FERREIRA-HERMOSILLO AND MARCO A JUAREZ-OROPEZA: ANTIHYPERLIPEMIC AND ANTIHYPERTENSIVE

EFFECTS OF SPIRULINA MAXIMA IN AN OPEN SAMPLE OF MEXICAN POPULATION: A PRELIMINARY REPORT;

LIPIDS HEALTH DIS. 2007; 6: 33.

10– M A JUÁREZ-OROPEZA, D MASCHER, P V TORRES-DURÁN, J M FARIAS, M C PAREDES-CARBAJAL: EFFECTS

OF DIETARY SPIRULINA ON VASCULAR REACTIVITY; MED FOOD, 2009 FEB;12(1):15-20; DOI:

10.1089/JMF.2007.0713.

11– CARLO SELMI, PATRICK SC LEUNG, LAURA FISCHER, BRUCE GERMAN, CHEN-YEN YANG, THOMAS P

KENNY, GERRY R CYSEWSKI AND M ERIC GERSHWIN: THE EFFECTS OF SPIRULINA ON ANEMIA AND

IMMUNE FUNCTION IN SENIOR CITIZENS; CELL MOL IMMUNOL. 2011 MAY; 8(3): 248–254; ONLINE

PUBLIKÁCIÓ: DOI: 10.1038/CMI.2010.76

 

12– RALPH CARMEL: NUTRITIONAL ANEMIAS AND THE ELDERLY; SEMIN HEMATOL, 2008 OCT;45(4):225-34;

DOI: 10.1053/J.SEMINHEMATOL.2008.07.009.13– I M STRATTON, A I ADLER, H A NEIL, D R MATTHEWS, S E

MANLEY, C A CULL, D HADDEN, R C TURNER, R R HOLMAN: ASSOCIATION OF GLYCAEMIA WITH

MACROVASCULAR AND MICROVASCULAR COMPLICATIONS OF TYPE 2 DIABETES (UKPDS 35): PROSPECTIVE

OBSERVATIONAL STUDY; BMJ; 2000 AUG 12;321(7258):405-12; DOI: 10.1136/BMJ.321.7258.405.

14– MARIA KALAFATI, ATHANASIOS Z JAMURTAS, MICHALIS G NIKOLAIDIS, VASSILIS PASCHALIS, ANASTASIOS

A THEODOROU, GIORGOS K SAKELLARIOU, YIANNIS KOUTEDAKIS, DIMITRIS KOURETAS: ERGOGENIC AND

ANTIOXIDANT EFFECTS OF SPIRULINA SUPPLEMENTATION IN HUMANS; MED SCI SPORTS EXERC, 2010

JAN;42(1):142-51, DOI: 10.1249/MSS.0B013E3181AC7A45.

15– HSUEH-KUAN LU, CHIN-CHENG HSIEH, JEN-JUNG HSU, YUH-KUAN YANG, HONG-NONG CHOU:

PREVENTIVE EFFECTS OF SPIRULINA PLATENSIS ON SKELETAL MUSCLE DAMAGE UNDER EXERCISE-INDUCED

OXIDATIVE STRESS; EUR J APPL PHYSIOL, 2006 SEP;98(2):220-6; DOI: 10.1007/S00421-006-0263-0. EPUB

2006 AUG 30. 16– MOHAMED F ISMAIL,DOAA A ALI, AUGUSTA FERNANDO, MOHAMED E ABDRABOH, RAJIV

L GAUR, WAEL M IBRAHIM, MADHWA HG RAJ AND ALLAL OUHTIT: CHEMOPREVENTION OF RAT LIVER

TOXICITY AND CARCINOGENESIS BY SPIRULINA; INT J BIOL SCI. 2009; 5(4): 377–387.

17– YUUSUKE AKAO, TAKASHI EBIHARA, HISAYO MASUDA, YOSHIKO SAEKI, TAKASHI AKAZAWA, KAORU

HAZEKI, OSAMU HAZEKI, MISAKO MATSUMOTO, TSUKASA SEYA: ENHANCEMENT OF ANTITUMOR

NATURAL KILLER CELL ACTIVATION BY ORALLY ADMINISTERED SPIRULINA EXTRACT IN MICE; CANCER

SCI., 2009 AUG;100(8):1494-501; DOI: 10.1111/J.1349-7006.2009.01188.X.

18– FAROUK K.EL-BAZ HANAN F.ALY: TOXICITY ASSESSMENT OF THE GREEN DUNALIELLA SALINA

MICROALGAE; TOXICOLOGY REPORTS, VOL. 6, 2019, PAGES 850-861

 

19– BELAY, AMHA (2008): SPIRULINA (ARTHROSPIRA): PRODUCTION AND QUALITY ASSURANCE. SPIRULINA IN

HUMAN NUTRITION AND HEALTH, CRC PRESS. PP.1–25

 

Tápanyag tartalom 1 kapszula
Bio 100% Tiszta Nyers Spirulina 500 mg

 

IMMU-MAI

OGYÉI notifikáció: 28807/2022

Kizárólag természetes növényi anyagokból készült májtámogató, méregtelenítő étrend-kiegészítőkapszula.

 

AZ IMMU-MAI ÖSSZETEVŐI: Porított Chlorella alga (Chlorella vulgaris, Chlorella pyrenoidosa), máriatövis (Sylibum marianum) mag kivonat, huminsav por, articsóka (Cynara cardunculus var. scolymus) kivonat.

HOGYAN HAT AZ IMMU-MAI?

A Chlorella alga fajok (Chlorella vulgaris és Chlorella pyrenoidosa) mikroszkópikus tengeri zöldalgák. Kiemelkedően magas tápértékük miatt (szárazanyag 45%-a fehérje, 20%  többszörösen telítetlen és omega-3 zsírsavak, lipidek1, 20% szénhidrátok, 5 % emészthetetlen rost és kb. 10%-nyi vitamin és ásványi anyag) természetes élőhelyein élelmiszerként, illetve élelmiszeradalékként fogyasztják. Tápértékükön túl számos egészségvédő hatásukat igazolták tudományos vizsgálatok2: köti és segít eltávolítani a szervezetbe jutott nehézfém vegyületeket3 és egyes szerves mérgeket4; változatos és gazdag antioxidáns hatóanyagokkal (klorofill, béta-karotin, C-vitamin, likopin, lutein, stb)5 védi minden sejt és szövetféleség épségét a szabadgyökök kémiai károsító hatásaival szemben6; ezzel számos krónikus-degeneratív folyamat kockázatát csökkentve7, sőt, lassítja a DNS károsodás következtében fellépő sejtöregedési folyamatokat8 is. Továbbá igazoltan kedvező hatást gyakorol a zsírháztartásra (csökkenti a koleszterin és LDL szintjét a vérben), mérsékeli a máj zsíros elfajulásának kockázatát, és a cukoranyagcserére is jótékony9. Fiatal sportolókon fokozta az állóképességet10.

A máriatövismag (gyógyszerkönyvi nevén: Sylibum mariani fructus) fajspecifikus hatóanyaga a szilimarin, ami a ma ismert leghatékonyabb májműködést támogató, máj méregtelenítő működését fenntartó természetes anyag11. Évszázados népgyógyászati alkalmazását számos

állatkísérlet igazolta, ahol kísérleti mérgek, gombamérgek ellen is hatásos májvédőnek bizonyult12.

A huminsavak a tőzegben található elbomlott növényi szervezetek maradványai – a magyar föld különösen gazdag ilyenekben. Jól hasznosuló ásványi anyagokban gazdagok. Számos egészségvédő hatást tulajdonítanak neki, ezek közül is elsősorban a bél mikrobióta egészségének karbantartásában, és fémes13, valamint növényvédőszer méreganyagok megkötésében és eltávolításában.

Az articsóka (Cynara cardunculus var. scolymus) elsősorban a mediterrán konyha sokoldalúan felhasznált élemiszere. Népszerűsége azonban világszerte nőttön-nő! Zöldségek között is kimagasló tápértékkel és antioxidáns kapacitással bír14. Serkenti az epeelválasztást15 és oldja a zsírban oldódó méreganyagokat az epében16, amivel elősegíti kiürülésüket. Serkenti a májsejtek szaporodását, amivel a máj regenerálódásához járul hozzá, fokozott sejtpusztulást, mérgezéseket követően17. A bélbaktérium flóra támogatásával prebiotikus hatással is rendelkezik, karbantartva az emésztést és tápcsatorna egészségét18. Egymás hatásait kölcsönösen kiegészítő, illetve erősítő természetes anyagaival a IMMU-MAI támogatja a máj méregtelenítő működését, köti és segít eltávolítani az esetlegesen szervezetbe jutott nehézfém vegyületeket, antioxidáns hatóanyagai hozzájárulnak a szervezet vegyi védelméhez, miközben számos, élettanilag hasznos tápanyaggal erősítik a szervezetet. 

KINEK AJÁNLOTT AZ IMMU-MAI FOGYASZTÁSA?

A készítmény méregtelenítő-májtámogató hatása kedvező lehet mindazok számára, akiknek szervezete fokozottan toxikus környezetnek lehet kitéve (pl. munkahelyi ártalom, rendszeres alkoholfogyasztás, dohányzás, stb.). A nagyvárosi környezet fokozott szabadgyök terhelésének ellensúlyozására, tartósított, rendszeresen kemikáliákkal kezelt élelmiszeripari termékeket fogyasztók számára, tartós nem-szteroid gyulladásgátló kezelésben részesülők számára. Krónikus májbetegek, akut májbetegségekből felépülők esetén segítheti a máj regenerációját.

AZ IMMU-MAI TÁROLÁSA:

Eredeti csomagolásban hőtől, napfénytől védett helyen a címkén feltüntetett lejárati ideig minőségromlás nélkül eltartható. Gyermekektől elzártan javasolt tárolni.

LEHETSÉGES MELLÉKHATÁSOK ÉS FIGYELMEZTETÉSEK:

Rendeltetésszerű használat és a javasolt dózis betartása mellett az IMMU-MAI használata teljesen biztonságos. Máriatövissel és algával szemben allergia rendkívül ritka, de előfordulhat. Ez átmeneti, enyhe diszpepsziás panaszokkal, hasi puffadással, étvágytalansággal, émelygéssel járhat, ami maradéktalanul elmúlik a fogyasztás felfüggesztése után. A Chlorella alga fogyasztásra zöldre színezheti a székletet – ez normális jelenség. Hajlamos egyéneken fényérzékenyítheti a bőrt. A kúra ideje alatt napozást, szoláriumhasználatot célszerű kerülni. Várandós és szoptatós anyáknak ismeretek hiányában nem javasolt.

Krónikus gyógyszerszedés mellett orvos, gyógyszerész tanácsa alapján javasolt alkalmazni.

A készítmény nem helyettesíti a kiegyensúlyozott vegyes étrendet és egészséges életmódot. Nem helyettesíti a szakorvosi ellátást és gondozást.

 

 

18 – G Holtmann, B Adam, S Haag, W Collet, E Grünewald, T Windeck: Efficacy of artichoke leaf extract in the treatment of patients with

functional dyspepsia: a six-week placebo-controlled, double-blind, multicentre trial;

17 – Emine Colak, Mehmet Cengiz Ustuner, Neslihan Tekin, Ertugrul Colak, Dilek Burukoglu, Irfan Degirmenci and Hasan Veysi Gunes: The

hepatocurative effects of Cynara scolymus L. leaf extract on carbon tetrachloride-induced oxidative stress and hepatic injury in rats;

Springerplus.2016; 5: 216.

16 – Maryem Ben Salem, Hanen Affes, Kamilia Ksouda, Raouia Dhouibi, Zouheir Sahnoun, Serria Hammami, Khaled Mounir Zeghal:

Pharmacological Studies of Artichoke Leaf Extract and Their Health Benefits; Plant Foods Hum Nutr, 2015 Dec;70(4):441-53, doi:

10.1007/s11130-015-0503-8.

15 – R Kirchhoff, C Beckers, G M Kirchhoff, H Trinczek-Gärtner, O Petrowicz, H J Reimann: Increase in choleresis by means of artichoke extract;

Phytomedicine, 1994 Sep;1(2):107-15, doi: 10.1016/S0944-7113(11)80027-9.

14 – Monica H Carlsen, Bente L Halvorsen, Kari Holte, Siv K Bøhn, Steinar Dragland, Laura Sampson, Carol Willey, Haruki Senoo, Yuko Umezono,

Chiho Sanada, Ingrid Barikmo, Nega Berhe, Walter C Willett, Katherine M Phillips, David R Jacobs, Jr. and Rune Blomhoff: The total

antioxidant content of more than 3100 foods, beverages, spices, herbs and supplements used worldwide; Nutr J. 2010; 9: 3.

13 – Iso Christl, Axel Metzger, Ilona Heidmann, Ruben Kretzschmar: Effect of humic and fulvic acid concentrations and ionic strength on copper

and lead binding; Environ Sci Technol., 2005 Jul 15;39(14):5319-26, doi: 10.1021/es050018f.

12 – Csupor Dezső, Szendrei Kálmán: Gyógynövénytár – útmutató a korszerű gyógynövény alkalmazáshoz; Medicina Könyvkiadó Zrt, 2012, 2.

javított, bővített kiadás, 334 oldal.

11 – Ludovico Abenavoli, Raffaele Capasso, Natasa Milic, Francesco Capasso: Milk thistle in liver diseases: past, present, future; Phytother Res.

2010 Oct;24(10):1423-32; doi: 10.1002/ptr.3207.

10 – Zempo-Miyaki A., Maeda S. and Otsuki T.: Effect of Chlorella-derived multicomponent supplementation on maximal oxygen uptake and

serum vitamin B2 concentration in young men.

J Clin Biochem Nutr. 2017 Sep;61(2):135-139. doi: 10.3164/jcbn.17-36. Epub 2017 Aug 18.

9 – Noguchi N, Konishi F, Kumamoto S, Maruyama I, Ando Y, Yanagita T: Beneficial effects of Chlorella on glucose and lipid metabolism in obese

rodents on a high-fat diet; Obes Res Clin Pract. 2013 Mar-Apr;7(2):e95-e105. doi: 10.1016/j.orcp.2013.01.002.

8 – Suzana Makpol, Nadia Yaacob, Azalina Zainuddin, Yasmin Anum Mohd Yusof, Wan Zurinah Wan Ngah: Chlorella vulgaris modulates hydrogen

peroxide-induced DNA damage and telomere shortening of human fibroblasts derived from different aged individuals; Afr J Tradit

Complement Altern Med, 2009 Jul 3;6(4):560-72, doi: 10.4314/ajtcam.v6i4.57210.

7 – Sinéad Lordan, R. Paul Ross and Catherine Stanton: Marine Bioactives as Functional Food Ingredients: Potential to Reduce the Incidence of Chronic Diseases; Mar Drugs. 2011; 9(6): 1056–1100.

6

5 – Cha KH, Kang SW, Kim CY, Um BH, Na YR, Pan CH. Effect of pressurized liquids on extraction of antioxidants fromChlorella vulgaris; J Agric

Food Chem. 2010;58:4756–4761

4 – Shiro Nakano, Hideo Takekoshi, Masuo Nakano: Chlorella (Chlorella pyrenoidosa) supplementation decreases dioxin and increases

immunoglobulin a concentrations in breast milk; J Med Food., 2007 Mar;10(1):134-42, doi: 10.1089/jmf.2006.023.

3 – Mary L S Queiroz, Ana P O Rodrigues, Claudia Bincoletto, Camila A V Figueirêdo, Solange Malacrida: Protective effects of Chlorella vulgaris in

lead-exposed mice infected with Listeria monocytogenes; Int Immunopharmacol, 2003 Jun;3(6):889-900, doi:

10.1016/S1567-5769(03)00082-1.

2 – Yunes Panahi, Behrad Darvishi, Narges Jowzi, Fatemeh Beiraghdar, Amirhossein Sahebkar: Chlorella vulgaris: A Multifunctional Dietary

Supplement with Diverse Medicinal Properties; Curr Pharm Dec., 2016;22(2):164-73.

1 – Yunes PANAHI, Bahram PISHGOO, Hamid R. JALALIAN and Elaheh MOHAMMADI: Investigation of the effects of Chlorella vulgaris as an

adjunctive therapy for dyslipidemia: Results of a randomised open‐label clinical trial; Journal of Dietitians Australia, volume69, issue1,

March 2012, pages 13-19

Tömeg 0.14 kg
Kosár1
-
+
Végösszeg:
10.050 Ft
Vásárlás folytatása
1