Immulina - 3db-os csomag

Original price was: 44.100 Ft.Current price is: 43.200 Ft.

Egyedülálló hatásfokú, bizonyítottan Immulina hatóanyaggal rendelkező, teljessen BIO, jelenleg a piacon lévő legtisztább és leghatékonyabb termék! Az első olyan spirulina a világon, amit már előre tisztított vízzel készítenek!
Az ajánlat 3 doboz Immulina-t tartalmaz.

228,33Ft/kapszula

IMMULINA Spirulina

OGYÉI notifikáció: 28086/2022

A IMMULINA Spirulina egy szárított algát tartalmazó, teljesen természetes, adalékanyagoktól mentes étrend kiegészítő kapszula, a szervezet erőnlétének, védekezőképességének és egészségi állapotának karbantartására.

 

Mit tartalmaz az IMMULINA Spirulina ?

A napi javasolt adag 500 mg porított spirulina algát tartalmaz.

Hogyan hat az IMMULINA Spirulina ?

A spirulina alga nem egyetlen faj, hanem többféle – leggyakrabban három – egysejtű kékalga (Cyanobacteriae) biomasszája: Arthrospira platensis, Arthrospira fusiformis, és Arthrospira maxima. Különlegességük, hogy mind tenger, mind édesvízben képesek tenyészni. Élelmiszerként való alkalmazásának legrégebbi dokumentációja az aztékok korából maradt ránk1, Közép-Amerika spanyol hódítóinak közvetítésével2. A tudományos érdeklődés azt követően lángolt fel, hogy a spirulina algát magas tápértéke, emberi egészségre gyakorolt kedvező hatásai és könnyű termeszthetősége miatt mind a NASA3,4, mind az Európai Űrügynökség (ESA)5 hosszú távú űrexpedíció életfenntartó rendszerének részévé javasolta. A porított spirulina alga kifejezetten magas tápértékű, alacsony kalóriatartalom mellett: gazdag fehérje (≈ 57%) és aminosav (valamennyi esszenciális aminosavat tartalmazza) forrás, jelentős B1, B2, B3 vitamin, valamint ásványi anyag (kálium, magnézium, réz, vas) mennyiséget tartalmaz6, illetve omega-3 és omega-6 zsírsavakat, ideális 1/1,5 arányban. Magas antioxidáns kapacitása hozzájárul gyulladásgátló hatásához7. Friss kutatások eredményei szerint a spirulina algák fogyasztása jótékony a zsíranyagcserére, csökkenti az LDL, összkoleszterin és triglicerid szintjét a vérplazmában8, hozzájárul az érfalak karbantartásához9 és csökkenti a vérnyomást10. Javítja a vérszegénységet11 és csökkenti ennek szövődményeként jelentkező fáradtságérzetet12. Egy II. típusú cukorbetegeken végzett vizsgálat a Metformin gyógyszerhez hasonló hatáserősségről számol be, mely során 9%-al csökkent a betegek HbA1c értéke, ami 21%-al csökkentette a diabétesz szövődmények jelentkezését13. Sportolókon végzett vizsgálatok igazolják, hogy fizikai megterhelés idején növeli az izomerőt és a kitartást14, felgyorsítja a kimerült izomzat regenerációját15. Több, egymástól független, vizsgálat utal egyik hatóanyagának a fikocianinnak immunerősítő, rákos sejtek szaporodását gátló16,17 képességeire. Ezen a téren további kutatások zajlanak.

Kinek javasolt az IMMULINA Spirulina fogyasztása?

Az IMMULINA Spirulina nem szolgál konkrét betegség(ek) kezelésére vagy diagnosztizálására. Természetes eredetű, komplex, egymás hatásait kiegészítő alga összetevőivel támogatja a szervezet sejtjeinek működését, karbantartja az egészséget, véd a szabadgyökök által okozott degeneratív folyamatok ellen.

Az IMMULINA Spirulina tárolása és eltarthatósága:

Nedvességtől, párától védett helyen szobahőmérsékleten tárolható a csomagoláson feltüntetett szavatossági idő lejártáig. Ajánlott saját csomagolásában tárolni. Gyermekektől elzárva tartandó.

Az IMMULINA Spirulina alkalmazása:

Naponta 1 – 2 kapszula fogyasztása ajánlott, bőséges folyadékkal, lehetőleg étkezések között. A javasolt napi adagot ne lépje túl.

Mellékhatások és figyelmeztetések:

Az IMMULINA Spirulinaban szereplő algák biztonsággal fogyaszthatók18. Az eddig ilyen algákkal kapcsolatosan jelentett mellékhatások sosem

az algák hatóanyagainak, hanem minden esetben a szennyezett környezetben való tenyésztés vagy nem megfelelő tárolás következményeinek bizonyultak19. Magas fenilalanin tartalma miatt azonban fenilketonuriában szenvedő betegeknek nem ajánlott. Várandós és szoptatós anyáknak ismeretek hiányában nem ajánlható.

Az IMMULINA Spirulina nem helyettesíti a kiegyensúlyozott táplálkozást és az egészséges életvitelt.

1– HABIB, M. AHSAN B.; PARVIN, MASHUDA; HUNTINGTON, TIM C.; HASAN, MOHAMMAD R. (2008): A

REVIEW ON CULTURE, PRODUCTION AND USE OF SPIRULINA AS FOOD DOR HUMANS AND FEEDS FOR

DOMESTIC ANIMALS AND FISH; FOOD AND AGRICULTURE ORGANIZATION OF THE UNITED NATIONS.

2– DIAZ DEL CASTILLO, B.:THE DISCOVERY AND CONQUEST OF MEXICO, 1517–1521. LONDON: ROUTLEDGE,

1928, P. 300.

3– MAHASIN G. TADROS, ALABAMA A UNIVERSITY; NASA CONTRACTOR NCC 2-501: CHARACTERIZATION

OF SPIRULINA BIOMASS FOR CELSS DIET POTENTIAL; 1988 OCTOBER 4– CHARACTERIZATION OF

SPIRULINA BIOMASS FOR CELSS DIET POTENTIAL. NORMAL, AL.: ALABAMA A&M UNIVERSITY, 1988.

5– CORNET J.F., DUBERTRET G. „THE CYANOBACTERIUM SPIRULINA IN THE PHOTOSYNTHETIC

COMPARTMENT OF THE MELISSA ARTIFICIAL ECOSYSTEM.” WORKSHOP ON ARTIFICIAL ECOLOGICAL

SYSTEMS, DARA-CNES, MARSEILLE, FRANCE, OCTOBER 24–26, 1990

6– U.S. DEPARTMENT OF AGRICULTURE, AGRICULTURAL RESEARCH SERVICE. FOODDATA CENTRAL, 2019.

FDC.NAL.USDA.GOV.

7– AL-QAHTANI WH, BINOBEAD MA: ANTI-INFLAMMATORY, ANTIOXIDANT AND ANTIHEPATOTOXIC EFFECTS

OF SPIRULINA PLATENSIS AGAINST D-GALACTOSAMINE INDUCED HEPATOTOXICITY IN RATS; SAUDI J BIOL

SCI. 2019 MAY;26(4):647-652.

8– ELIAS E MAZOKOPAKIS, IOANNIS K STARAKIS, MARIA G PAPADOMANOLAKI, NIKI G MAVROEIDI,

EMMANUEL S GANOTAKIS: THE HYPOLIPIDAEMIC EFFECTS OF SPIRULINA (ARTHROSPIRA PLATENSIS)

SUPPLEMENTATION IN A CRETAN POPULATION: A PROSPECTIVE STUDY; J SCI FOOD AGRIC; 2014

FEB;94(3):432-7; DOI: 10.1002/JSFA.6261. EPUB 2013 JUL 10. 9– PATRICIA V TORRES-DURAN, ALDO

FERREIRA-HERMOSILLO AND MARCO A JUAREZ-OROPEZA: ANTIHYPERLIPEMIC AND ANTIHYPERTENSIVE

EFFECTS OF SPIRULINA MAXIMA IN AN OPEN SAMPLE OF MEXICAN POPULATION: A PRELIMINARY REPORT;

LIPIDS HEALTH DIS. 2007; 6: 33.

10– M A JUÁREZ-OROPEZA, D MASCHER, P V TORRES-DURÁN, J M FARIAS, M C PAREDES-CARBAJAL: EFFECTS

OF DIETARY SPIRULINA ON VASCULAR REACTIVITY; MED FOOD, 2009 FEB;12(1):15-20; DOI:

10.1089/JMF.2007.0713.

11– CARLO SELMI, PATRICK SC LEUNG, LAURA FISCHER, BRUCE GERMAN, CHEN-YEN YANG, THOMAS P

KENNY, GERRY R CYSEWSKI AND M ERIC GERSHWIN: THE EFFECTS OF SPIRULINA ON ANEMIA AND

IMMUNE FUNCTION IN SENIOR CITIZENS; CELL MOL IMMUNOL. 2011 MAY; 8(3): 248–254; ONLINE

PUBLIKÁCIÓ: DOI: 10.1038/CMI.2010.76

 

12– RALPH CARMEL: NUTRITIONAL ANEMIAS AND THE ELDERLY; SEMIN HEMATOL, 2008 OCT;45(4):225-34;

DOI: 10.1053/J.SEMINHEMATOL.2008.07.009.13– I M STRATTON, A I ADLER, H A NEIL, D R MATTHEWS, S E

MANLEY, C A CULL, D HADDEN, R C TURNER, R R HOLMAN: ASSOCIATION OF GLYCAEMIA WITH

MACROVASCULAR AND MICROVASCULAR COMPLICATIONS OF TYPE 2 DIABETES (UKPDS 35): PROSPECTIVE

OBSERVATIONAL STUDY; BMJ; 2000 AUG 12;321(7258):405-12; DOI: 10.1136/BMJ.321.7258.405.

14– MARIA KALAFATI, ATHANASIOS Z JAMURTAS, MICHALIS G NIKOLAIDIS, VASSILIS PASCHALIS, ANASTASIOS

A THEODOROU, GIORGOS K SAKELLARIOU, YIANNIS KOUTEDAKIS, DIMITRIS KOURETAS: ERGOGENIC AND

ANTIOXIDANT EFFECTS OF SPIRULINA SUPPLEMENTATION IN HUMANS; MED SCI SPORTS EXERC, 2010

JAN;42(1):142-51, DOI: 10.1249/MSS.0B013E3181AC7A45.

15– HSUEH-KUAN LU, CHIN-CHENG HSIEH, JEN-JUNG HSU, YUH-KUAN YANG, HONG-NONG CHOU:

PREVENTIVE EFFECTS OF SPIRULINA PLATENSIS ON SKELETAL MUSCLE DAMAGE UNDER EXERCISE-INDUCED

OXIDATIVE STRESS; EUR J APPL PHYSIOL, 2006 SEP;98(2):220-6; DOI: 10.1007/S00421-006-0263-0. EPUB

2006 AUG 30. 16– MOHAMED F ISMAIL,DOAA A ALI, AUGUSTA FERNANDO, MOHAMED E ABDRABOH, RAJIV

L GAUR, WAEL M IBRAHIM, MADHWA HG RAJ AND ALLAL OUHTIT: CHEMOPREVENTION OF RAT LIVER

TOXICITY AND CARCINOGENESIS BY SPIRULINA; INT J BIOL SCI. 2009; 5(4): 377–387.

17– YUUSUKE AKAO, TAKASHI EBIHARA, HISAYO MASUDA, YOSHIKO SAEKI, TAKASHI AKAZAWA, KAORU

HAZEKI, OSAMU HAZEKI, MISAKO MATSUMOTO, TSUKASA SEYA: ENHANCEMENT OF ANTITUMOR

NATURAL KILLER CELL ACTIVATION BY ORALLY ADMINISTERED SPIRULINA EXTRACT IN MICE; CANCER

SCI., 2009 AUG;100(8):1494-501; DOI: 10.1111/J.1349-7006.2009.01188.X.

18– FAROUK K.EL-BAZ HANAN F.ALY: TOXICITY ASSESSMENT OF THE GREEN DUNALIELLA SALINA

MICROALGAE; TOXICOLOGY REPORTS, VOL. 6, 2019, PAGES 850-861

 

19– BELAY, AMHA (2008): SPIRULINA (ARTHROSPIRA): PRODUCTION AND QUALITY ASSURANCE. SPIRULINA IN

HUMAN NUTRITION AND HEALTH, CRC PRESS. PP.1–25

 

Tápanyag tartalom 1 kapszula
Bio 100% Tiszta Nyers Spirulina 500 mg

 

Tömeg 0.25 kg
Kosár0
A kosár jelenleg üres.
Vásárlás folytatása
0